Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοίνωση για τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η ΤΡΑΜ Α.Ε.

ΚΑΜΠΑΝΙΑ «ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ»


Κινήσεις Πόλης για δημόσιες – δωρεάν - ποιοτικές συγκοινωνίες
dorean-metakinisi.blogspot.com, dorean.metakinisi@gmail.com

Η  ΤΡΑΜ Α.Ε. κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά εναντίον της κίνησης
Μια Πόλη Ανάποδα–Αριστερή Παρέμβαση στους Δρόμους της Νέας Σμύρνης, του συντονισμού αριστερών δημοτικών κινήσεων και αντικαπιταλιστικών κινήσεων πόλης «ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ», της Συνέλευσης Λόφου Λαμπράκη και της συλλογικότητας Δεν Πληρώνω Νέας Σμύρνης γιατί μέσω ανακοινώσεων παροτρύνουν το επιβατικό κοινό με έμπρακτο τρόπο να δηλώσει την ανυπακοή του στην αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, αρνούμενο να πληρώσει εισιτήριο.
Η κίνηση αυτή έχει ξεκάθαρο πολιτικό χαρακτήρα. Αποτελεί μια πολιτική δίωξη που αποδεικνύει ότι η  χούντα Κυβέρνησης/ΕΕ/ΔΝΤ είναι αδίστακτη προκειμένου να υλοποιήσει την πολιτική του Μνημονίου.
Τις τελευταίες ημέρες ζούμε ένα μπαράζ επιθέσεων που καταλύουν τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα. Δίωξη των επιτροπών κατά των διοδίων, μετατροπή της Κερατέας σε Γάζα με τα ΜΑΤ να συμπεριφέρονται σαν στρατός κατοχής, επί της ουσίας κατάλυση του πανεπιστημιακού ασύλου, στρατιωτικά γυμνάσια για καταστολή λαϊκών διαδηλώσεων και τώρα η φρονηματικού χαρακτήρα μηνυτήρια αναφορά ως απάντηση στην ολοένα και πιο μαζική αλλά και μαχητικότερη λαϊκή διεκδίκηση για δημόσιες δωρεάν συγκοινωνίες.
Αυτή η επιχείρηση δικαστικών διώξεων είναι συμπλήρωμα της ποινικοποίησης της άρνησης πληρωμής εισιτηρίου και της κυβερνητικής προπαγάνδας για «τζαμπατζήδες», «ανευθυνότητα» και «αντικοινωνική συμπεριφορά» .
Την ίδια περίοδο που μειώνουν μισθούς και συντάξεις, που διαλύουν υγεία, παιδεία και συγκοινωνίες, που αυξάνουν τις τιμές των εισιτηρίων, τα τιμολόγια της ΔΕΗ και το ΦΠΑ βασικών αγαθών, βγάζουν λάδι τους εαυτούς τους για  σκάνδαλα δισεκατομμυρίων ευρώ.
Και τολμάνε αυτοί οι ίδιοι και μιλάνε για αντικοινωνική συμπεριφορά, οι «τζαμπατζήδες» του μόχθου μας, οι «λαθρεπιβάτες» της ζωής μας.
Μπροστά στο ογκούμενο κίνημα αντίστασης και ανυπακοής, χωρίς  κανένα κοινωνικό στήριγμα, πλην των διαπλεκόμενων οικονομικών συμφερόντων, των καναλιών και των μεγαλοδημοσιογράφων, επιλέγουν το δρόμο του πολιτικού εκφοβισμού του κινήματος και της ποινικοποίησης των αγώνων ενάντια στο Μνημόνιο και τη φτώχεια.
Είναι όμως βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοιου τύπου ενέργειες θα μας κάμψουν. Καλούμε κάθε εργαζόμενο και νέο, κάθε συλλογικότητα να καταδικάσει αυτή την ενέργεια και να δυναμώσει την πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και της ίδιας της κυβέρνησης.
Δηλώνουμε ότι με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα θα συμβάλουμε στην κλιμάκωση του αγώνα για την ανατροπή της αύξησης στην τιμή των εισιτηρίων των ΜΜΜ, για δημόσιες/ποιοτικές/δωρεάν μετακινήσεις. Γιατί η μετακίνηση είναι κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα, όχι εμπόρευμα!



11 Φεβρουαρίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου