Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΜΠΑΝΙΑ «ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ»


Κινήσεις Πόλης για δημόσιες – δωρεάν - ποιοτικές συγκοινωνίες


dorean-metakinisi.blogspot.com     dorean.metakinisi@gmail.com





 

 

 

ΔΕΝ ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ - ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ

Ξεκίνησαν αρκετές μέρες πριν από την 1 Φλεβάρη παρεμβάσεις σε πολλές περιοχές της Αθήνας στο πλαίσιο της καμπάνιας ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ που προωθούν  αριστερές δημοτικές κινήσεις και αντικαπιταλιστικά σχήματα.

Η καμπάνια καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία σε μαζικό αγώνα ενάντια στις αυξήσεις των εισιτηρίων,  σε μαζική - συλλογική ανυπακοή απέναντι στην πολιτική που οδηγεί στη φτώχεια και τη διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών και σε διεκδίκηση του δικαιώματός μας για δημόσιες - ποιοτικές - δωρεάν συγκοινωνίες για όλους.
Καταγγέλλουμε την οργανωμένη αθλιότητα της Ιερής Συμμαχίας κυβέρνησης-ΜΜΕ, που επιτίθενται στο ογκούμενο κίνημα ανυπακοής, χαρακτηρίζοντας το ως «φασιστικό» και «δολιοφθορείς».
Δολιοφθορέας κάθε εργατικού δικαιώματος είναι η κυβέρνηση του Μνημονίου και η τρόικα του ΔΝΤ και της ΕΕ.
Σε μια εποχή που η φτώχεια και η ανεργία παίρνουν τεράστιες διαστάσεις που επιβάλλονται προκλητικά μέτρα προς όφελος των τραπεζιτών και των εργοδοτών είναι αναγκαίο να δράσουμε με αποφασιστικότητα και να συντονίσουμε τα βήματά μας.
Να ματαιώσουμε τα σχέδια που μετατρέπουν σε είδη πολυτελείας το ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό, τα τρόφιμα, τις μετακινήσεις, που διαλύουν την παιδεία, την υγεία, την κοινωνική πρόνοια.
§  Απαιτούμε δημόσιες – ποιοτικές - δωρεάν συγκοινωνίες, διότι η έννοια του κοινωνικού αγαθού είναι ασύμβατη με την παροχή αντιτίμου, διότι οι σύγχρονες μαζικές συγκοινωνίες είναι η λύση στο κυκλοφοριακό και στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος στην πόλη.
§  Αλληλεγγύη μεταξύ των επιβατών. Είμαστε πολλοί, μπορούμε να επιβάλουμε το δίκιο!
§  Κοινός αγώνας επιβατών και εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Να πληρώσουν την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν!

Από την 1η Φλεβάρη, πρώτη ημέρα αύξησης  των εισιτηρίων, άρχισαν δράσεις και μέσα στα ΜΜΜ στις περιοχές μας για την έμπρακτη έκφραση της ανυπακοής στις αυξήσεις των εισιτηρίων με συνεργεία που συζητούσαν με τους επιβάτες και τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ, μοίραζαν ανακοινώσεις και σφράγιζαν ακυρωτικά. Την εβδομάδα που μας πέρασε έγιναν παρεμβάσεις σε πολλές περιοχές της Αθήνας (Νέα Σμύρνη, Βύρωνα, Περιστέρι, Νέα Ιωνία, Νέο Ηράκλειο, Μαρούσι, Πεύκη, Πεντέλη, Δάφνη-Υμηττό, Πειραιά, Αιγάλεω, Αγία Βαρβάρα, Καματερό, Πετρούπολη, Σεπόλια, Πατήσια, Κουκάκι κ.α) σε Μετρό, ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ, ΗΣΑΠ, ΤΡΑΜ.
Το Σάββατο 5/2 η καμπάνια έκανε παρέμβαση στο ΜΕΤΡΟ του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ όπου μοιράστηκαν χιλιάδες προκηρύξεις και σφραγίστηκαν ακυρωτικά μηχανήματα ενώ από ομάδα θεάτρου δρόμου παρουσιάστηκε το επίκαιρο έργο «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» του Ντάριο Φο.
 
Στην καμπάνια μέχρι στιγμής συμμετέχουν οι κινήσεις:
Αγία Βαρβάρα, Αγωνιστική Κίνηση «Αντι-ΘΕΣΕΙΣ»
Αμαρούσιο,  Εκτός των Τειχών – Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση
Βύρωνας, Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών
Δάφνη-Υμηττός, Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής (Μ.ΑΡΙ.Δ.Α)
Νέα Ιωνία, Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση  στη Νέα Ιωνία
Νέα Σμύρνη, Μια Πόλη Ανάποδα – Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης
Πειραιάς, Ανταρσία στο Λιμάνι
Πεντέλη, Ανεξάρτητη Κίνηση Αριστερών Πεντέλης
Περιστέρι, Αριστερή Κίνηση
Πετρούπολη, Ανυπότακτη Πετρούπολη

Η καμπάνια απευθύνει πρόσκληση και σε άλλες κινήσεις πόλης για συμμετοχή και σε όσες πρωτοβουλίες προωθούν την πολιτική «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» απευθύνει κάλεσμα για κοινές δράσεις και παρεμβάσεις.
9/2/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου